I Sverige finns det en hel del olika typer av monopol, som gör att alla inte fritt kan sälja eller erbjuda olika typer av produkter och underhållning samt spel. I det fallet är det i huvudsak fyra stora monopol som finns i Sverige. Tre av dem känner du säkert till och desf är alkohol, spel och tobak. Det fjärde kanske inte alla känner till men det är faktiskt Svensk film, där SF har ett monopol på vad som kommer att visas på biograferna och vad som inte kommer att finnas i det utbud du har att välja mellan. På så sätt har SF ett filmmonopol som gör att du inte får se alla de filmer du vill och önskar på bio.

När det nu är så att ett monopol på film även finns i Sverige, hur ska du då göra för att få se de filmer du hör om som aldrig kommer att visas på bio? Här kommer du kunna få se dem på mindre filmfestivaler både i Sverige och i Europa. Du kan naturligtvis vänta tills de kommer på video också, vilket oftast går ganska fort när det handlar om filmer som inte visas på bio.

SF monopolet gällande film når inte TV

Om det nu är så att de filmer som visas på bio inte är de du har något intresse av, vilket brukar vara fallet för många när SF får välja, vad gör du då? Istället för att gå till en av de SF-biografer du hittar kan du välja att se dina filmer på TV hemma i soffan. Dock kommer det kanske inte bli en lika stor upplevelse om du inte har ett biorum. Förhoppningen är att SF släpper in flera och mera innovativa filmer i sina biografer eller att de tar bort det trista monopol som finns idag.