Alicia Vikander Oscar 2016

Bland några av de mest uppmärksammade svenska skådespelerskorna ses numera Alicia Vikander. Hon är en 27-årig kvinna född och uppvuxen i Göteborg. Hennes riktiga namna är Alicia Amanda Vikander och har faktiskt etablerat sig som en av de mest eftertraktade svenska kvinnliga skådespelerskorna i Hollywood i modern tid. För inte alls länge sedan vann hon en Oscar för bästa kvinnliga biroll som Gerda i filmen The Danish Girl. Förutom det var hon också med i filmen Ex Machina förra året som fick en Oscar för bästa visuella effekter. Allt detta placerar denna svenska kvinnliga skådespelerska högt på listorna av populära val för kommande filmer.

Just nu är Alicia Vikander aktuell i ett flertal filmer. En av dem är den nya Jason Bournefilmen som ska släppas 2016, vilket räknas som en av de största actionfilmerna detta år. Andra filmer som också kommer 2016 som Alicia Vikander är aktuell i är Submergence och The Light Between the Oceans. Detta är förmodligen bara några av de filmer där du kommer att få njuta av denna svenska skådespelerska på hennes färd upp mot toppen i Hollywood. Det är inte längre en fråga om hon ska lyckas. Frågan är istället hur långt hon kan ta sig vid en ålder av bara 27 år.

Finns det flera som Alicia Vikander?

När det talas om skalicia vikanderådespelareliten i Sverige,är detta något som oftast är ett inhemskt begrepp. Nu finns det många som tar sig till Hollywood, men många gånger blir det bara så att de syns i en film och sedan faller in i den stora massan av skådespelare. När det gäller Alicia Vikander är det en helt annan sak. Just nu ser det kanske inte ut som det finns någon av samma kaliber. Sverige kommer dock alltid upp med nya storheter inom filmens värld. Det är bara och vänta och se.